Demo

Perutusan Hari Peringatan Sedunia 2017

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Ahli-ahli Pandu Puteri dan Pengakap Puteri seluruh dunia akan sekali lagi meraikan hari kelahiran pengasas pergerakan ini iaitu LordBaden Powell dan Lady Baden Powell padatanggal 22 Februari setiap tahun. Ianya jugadiraikan sebagai suatu hari yang meraikanpersahabatan antarabangsa dan kesatuandalam mencapai misi dan visi pergerakan iniuntuk menjadi warga dunia yang bertanggungjawab. Hari ini juga harusdikhususkan untuk mengucapkan terima kasih kepada semua pemimpin yangtelah banyak berjasa membina persatuan kita ke tahap yang sedia ada.

Tema tahun ini ialah Grow yang seerti dengan ‘Mampan” dan membawakepada pengertian “kemampanan dalam berkembang; bersifat terbuka danterbentang; tersebar atau tersiar” khususnya dalam segala perancangan danperbuatan seharian kita. Setiap gadis seharusnya mempunyai dan diberipeluang untuk berkembang, belajar dan mencapai potensi kendiri. Sudah tentulebih ramai lagi kanak-kanak perempuan dan wanita perlu diberikanpendedahan tentang pergerakan ini dan menjadi sebahagian daripadapergerakan Pandu Puteri dan Pengakap Puteri Sedunia.

Continue Reading

Asia Pacific Region Projects

PERMOHONAN UNTUK PROJEK RANTAU ASIA PASIFIK (Asia Pacific Region Projects) :

  1. Project 3L for 2017
  2. Project Reach Out for 2017

Sila rujuk pautan di bawah untuk panduan permohonan dan borang permohonan untuk kedua-dua projek tersebut.

SEGALA PERMOHOHAN PERLU DIHANTAR MELALUI IBU PEJABAT PPPM. Tarikh tutup di Ibu Pejabat ialah 16 Januari 2017.

Permohonan boleh dihantar ke This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. atau alamat di bawah,

Wisma Pandu Puteri Malaysia

Jalan Pantai Baharu,
59700 Kuala Lumpur

Stay Connected Competition

The Stay Connected competition, in partnership with Verizon, is searching for your most innovative ideas working towards the Global Goals! 

What’s it all about?

Share your most innovative idea for a community action project bringing  together technology and the UN’s Global Goals for Sustainable Development. The five brightest ideas, chosen by a panel of judges, will receive up to US$3000 to make their project happen! 

Download a sheet of ideas and tips from the WAGGGS Programme Team to get you started!

Continue Reading

  • 1
  • 2